Food2Market van start

Gepubliceerd op 10-10-2011

Grenzeloos innoveren voor Nederlandse, Duitse en Vlaamse agrofood ondernemers

Bij veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is er vraag naar meer; naar een groter afzetgebied en meer omzet, óók buiten onze landsgrenzen. Om dat te realiseren is een gedegen voorbereiding nodig, met een betrouwbaar netwerk, kennis van de nieuwe markt en kennis van de technologische mogelijkheden. Van productie en distributiekanaal tot consument.

Food2Market begeleidt agrofood ondernemers in Nederland, Duitsland en Vlaanderen bij hun innovatietrajecten. Denk daarbij aan het gebruik maken van elkaars apparatuur, een masterclass over distributiekanalen of het ontwikkelen van nieuwe ideeën in samenspraak met de consument, marktdeskundigen of gezamenlijk. Het streven is om binnen twee jaar 60 ondernemers door het gehele innovatieproces te begeleiden zodat deze ondernemers ook daadwerkelijk nieuwe voedselproducten, ingrediënten, diensten en/of services kunnen introduceren op één van de andere markten dan alleen de thuismarkt.

Meer informatie

Op de website www.food2market.nl kunnnen ondernemers informatie over deze diensten vinden. Voor informatie over deelname kunnen zij ook terecht bij Rob Weiss van de stichting Food Valley en Jacqueline Lanting van Food Connection Point. Food2Market is een initiatief van in totaal vijf partners. Naast de stichting Food Valley en Food Connection Point zijn dat in Duitsland Food-Processing Initiative en Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik; Flanders’ FOOD is onze partner in Vlaanderen.

Food2Market wordt met iets meer dan EUR 1 mln ondersteund door INTERREG IVB North-West Europe (NWE). INTERREG IVB NWE is een financieel instrument van het EU Cohesiebeleid. Het financiert projecten die transnationale samenwerking ondersteunen. Waarbij het gaat om het vinden van innovatieve manieren die het maximale uit territoriale pluspunten halen en gezamenlijke problemen van lidstaten, regio’s en andere autoriteiten oplossen. Meer informatie over INTERREG IVB NWE vindt u op: www.nweurope.eu

 

 

NWE.jpg

Terug naar het nieuwsoverzicht