Komkommersmoothie ontwikkeld in Helmond

Gepubliceerd op 23-06-2011

Afgelopen week werden de eerste komkommersmoothies, genaamd Komop!, geproduceerd in Helmond.

Sinds de Duitse overheid een verband tussen de EHEC-bacterie en komkommers suggereerde, ligt de export van komkommers grotendeels stil. Telers verliezen daardoor wekelijks tientallen miljoenen euro's. Daarnaast bleven miljoenen goede komkommers onverkocht. Met deze situatie in zijn achterhoofd ontwikkelde Wouter de Heij de komkommersmoothie: Komop!

Productie In Helmond

Deze werden afgelopen week in Helmond geproduceerd. In eerste instantie worden er 40.000 flesjes Komop! geproduceerd. De productie is mogelijk gemaakt door diverse sponsoren die zich belangeloos inzetten.

Leerlingen en vrijwilligers

Chez Pascal en Pascal Processing, beide onderdeel van het Food Technology Park Brainport in Helmond spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van Komop! Met leerlingen van de Groene Campus en andere vrijwilligers wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan de productie van Komop!

Eerste Komop! voor Bleker

Op vrijdag 24 juni 2011 neemt Staatssecretaris Bleker in Den Haag het eerste flesje Komop! in ontvangst. Ook worden die dag 10.000 flesjes uitgedeeld aan het Nederlandse publiek. De opbrengsten van Komop! komen geheel ten goede aan de komkommersector.

Terug naar het nieuwsoverzicht