Sligro en Hobij sluiten driejarig contract

Gepubliceerd op 16-01-2012

Sligro Food Group en HOBIJ International Work Force sluiten driejarig contract

Op 9 januari jl. ondertekenden Jeroen de Bree, Directeur Personeel & Organisatie van Sligro Food Group en Han van Horen, Algemeen Directeur van HOBIJ International Work Force een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Uit hoofde van deze overeenkomst zullen de komende drie jaar op locaties van het Veghelse Sligro Food Group door heel Nederland naar verwachting gemiddeld zo’n 240 Oost Europese flexkrachten van het eveneens uit Veghel afkomstige HOBIJ aan het werk zijn. Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven en is in Nederland leider in de foodservicemarkt. HOBIJ geldt als bijzonder expert op het gebied van het ter beschikking stellen van Oost Europese arbeidskrachten voor Nederlandse bedrijven in de sectoren Food, Logistiek en Techniek.
 
Samenwerking
“We werken al ruim twee jaar samen met HOBIJ en ze hebben aangetoond dat bij hen ook echt sprake is van Samen Werken,” zo stelt Jeroen de Bree. “HOBIJ ontzorgt ons en is een verlengstuk van onze eigen organisatie. Door de professionaliteit van deze samenwerkingspartner kunnen wij maximaal gestalte geven aan onze flexibiliseringsbehoefte die nu eenmaal zo kenmerkend is voor de branches waarin we actief zijn.”
 
Productiviteit
Susan Somers, Hoofd P&O Logistiek, kan dit beamen: “De afgelopen jaren hebben wij met diverse metingen aangetoond dat de productiviteit en flexibiliteit van de Euroflexkrachten, zoals wij ze noemen, uitstekend is. HOBIJ is in staat met hun wervingsmethodiek en werkwijze uitstekende logistieke- en productiekrachten te leveren. Daarom wilden wij de samenwerking graag continueren en zelfs uitbreiden. Vulde HOBIJ voorheen 70% van onze ‘euroflexbehoefte’, de komende jaren gaat HOBIJ zelfs 80% invullen op al onze locaties in Nederland”
 
Goed Werkgever
Susan Somers: “Dat HOBIJ door onze euroflexkrachten als een goed werkgever wordt gezien, is voor onze keuze doorslaggevend geweest, naast de kwaliteit van hun dienstverlening. HOBIJ spant zich maximaal in om zaken als huisvesting, opleiding, vervoer, beloning etc. op een goede en professionele manier te regelen. Het feit dat uitzendkrachten hierover kunnen meedenken en -beslissen via medezeggenschapsorganen speelt ook een rol. Als Sligro Food Group hechten we zeer aan goed werkgeverschap en we beschouwen onze Euroflexkrachten gewoon als collega’s waarvoor dit dus ook goed geregeld moet zijn. HOBIJ neemt haar werkgeversrol zeer serieus en dat vinden wij erg belangrijk.”
 
Inlener
“Het is mooi dat Susan dat zegt,” aldus Han van Horen, “want het is inderdaad een heel belangrijk element in onze bedrijfsvoering. We richten ons op de behoeften en wensen van onze klanten maar zeker ook op die van onze flexcollega’s. We vinden dit vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid van groot belang. We halen mensen uit hun veilige woonomgeving naar Nederland om hier voor onze klanten werk te verrichten. Spreekt voor zich dat we ons dan ook maximaal inzetten om ook hier een goede woon- en leefomgeving te creëren.”
 
De Algemeen Directeur voegt daar aan toe: “Overigens is het samenspel met de inlener zeer belangrijk. Bij Sligro Food Group worden de Euroflexkrachten hetzelfde behandeld en gewaardeerd als de rest van het personeel. Dit leidt tot grote tevredenheid bij de mensen en dat maakt ons werk natuurlijk een stuk gemakkelijker. Mede daarom zijn we ook zo blij en trots met dit contract!”
hobij sligro.jpg
 
-- EINDE PERSBERICHT –-

Terug naar het nieuwsoverzicht