Workshop Do's en don'ts rondom octrooien en IE, Eindhoven (4 september & 6 november 2015)

Gepubliceerd op 28-07-2015

Innovaties beschermen of niet? En hoe gaat u hiermee om in uw bedrijfsstrategie? Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Laat een ander er niet mee vandoor gaan! Een slimme bescherming verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Leer wanneer welke bescherming zinvol is, wat dat kost en hoe u dat aanpakt. Maar soms is juist niet beschermen ook een goede strategie.

U krijgt een overzicht van de belangrijkste Intellectueel Eigendomsrechten (IE-rechten: o.a. auteurs-, model-, merk- en octrooirecht) met vele praktische voorbeelden. Tevens wordt ingegaan op bedrijfsgeheimen. Vervolgens leert u hoe u IE kunt benutten in uw eigen bedrijfsstrategie. Ook ontdekt u de meerwaarde voor uw bedrijf van de gratis informatie uit de openbare octrooidatabanken.

Wat maakt deze workshop waardevol voor u?

Met uw intellectueel eigendom kunt u geld verdienen. In deze workshop leert u hoe IE (meer)waarde heeft voor uw bedrijf. Het gaat dan zowel over de bescherming van uw eigen innovaties als over het gebruik maken van de informatie uit octrooidatabanken voor uw bedrijfsstrategie. Het blijkt dat innoverende bedrijven die gebruik maken van octrooi-informatie tijd en geld besparen en daarmee efficiënter innoveren dan andere bedrijven.

De volgende vragen kunt u na deelname aan deze workshop beantwoorden:

  • Welke beschermingsvormen zijn er en wanneer gebruik ik deze?
  • Wat kost een octrooi en wat kan het me opleveren?
  • Wat moet ik regelen bij een bedrijfsgeheim?
  • Wat is de meerwaarde van informatie uit octrooidatabanken bij productontwikkeling?
  • Hoe kan ik intellectueel eigendom benutten in mijn bedrijfsstrategie?

Uiteraard is er tijdens de workshop voldoende tijd beschikbaar voor uw eigen vragen.

Informatie

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bent u verhinderd op deze datum? Dan kunt u wellicht een workshop op een andere datum of locatie bijwonen. Raadpleeg hiervoor onze agenda. Ook kunnen ondernemers een afspraak maken voor een individueel gesprek met een van onze adviseurs.

Inzicht in mogelijkheden octrooien / IE

Het ministerie van Economische Zaken wil de concurrentiekracht van de Nederlandse economie versterken door een toegankelijk systeem van Intellectuele Eigendom (IE). Met behulp van octrooien (ook wel patenten) en andere IE-rechten kunnen bedrijven en kennisinstellingen hun kennis beschermen - en afspraken maken over de exploitatie en verdeling van opbrengsten.
Door workshops te organiseren geeft Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ondernemers inzicht in de mogelijkheden van octrooien en andere IE-rechten.

 

Vrijdag 4 september 2015          of          vrijdag 6 november 2015          
13:30 - 17:00 uur                                    13:30 - 17:00 uur

Locatie:

Kamer van Koophandel,
J.F. Kennedylaan 2,  
5612 AB Eindhoven

AANMELDEN, KLIK HIER!

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht