Workshop Samenwerken en Intellectueel Eigendom, Eindhoven ( 2 oktober of 11 december 2015)

Gepubliceerd op 28-07-2015

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Hoe voorkomt u dat anderen met uw kennis aan de haal gaan? Een goede voorbereiding maakt samenwerken makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leert u aan de hand van een stappenplan welke afspraken u op welk moment kunt maken over intellectueel eigendom.

Wat maakt deze workshop waardevol voor u?

Het blijkt dat ondernemers vaak op een te laat tijdstip gaan nadenken over samenwerkingsafspraken. Dit kan tot gevolg hebben dat er in een later stadium van de samenwerking onenigheid ontstaat. Denk hier bijvoorbeeld aan wat u wel en niet deelt met uw samenwerkingspartner en de verdeling van opbrengsten en risico’s. Door hier op tijd over na te denken kunt u heel wat problemen voorkomen.

Tijdens deze workshop komen vragen aan bod, zoals:

  • Wat kan ik bespreken met anderen en wat kan ik beter geheim houden?
  • Hoe voorkom ik dat een ander er met mijn ideeën vandoor gaat?
  • Wat zijn de belangrijkste afspraken die ik in een samenwerking moet maken?
  • Welk huiswerk moet ik doen voorafgaand aan een samenwerking?

Uiteraard is er tijdens de workshop voldoende tijd beschikbaar voor uw eigen vragen.

Informatie

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bent u verhinderd op deze datum? Dan kunt u wellicht een workshop op een andere datum of locatie bijwonen. Raadpleeg hiervoor de agenda onze website. Ook kunnen ondernemers een afspraak maken voor een individueel gesprek met een van onze adviseurs.

Inzicht in mogelijkheden octrooien / IE

Het ministerie van Economische Zaken wil de concurrentiekracht van de Nederlandse economie versterken door een toegankelijk systeem van Intellectuele Eigendom (IE). Met behulp van octrooien (ook wel patenten) en andere IE-rechten kunnen bedrijven en kennisinstellingen hun kennis beschermen - en afspraken maken over de exploitatie en verdeling van opbrengsten.
Door workshops te organiseren geeft Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ondernemers inzicht in de mogelijkheden van octrooien en andere IE-rechten.

 

Vrijdag 2 oktober 2015    of     vrijdag 11 december 2015
13:30 - 17:00 uur                    13:30 -17:00 uur

Locatie:

Kamer van Koophandel
J.F. Kennedylaan 2 
5612 AB Eindhoven

 

AANMELDEN? KLIK HIER!

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht