Workshop Zelf op zoek in octrooidatabanken, Eindhoven (18 september en 20 november 2015)

Gepubliceerd op 28-07-2015

Wilt u weten wat uw concurrent ontwikkelt? Technische problemen sneller oplossen? Octrooidatabanken zijn met meer dan 90 miljoen octrooipublicaties een bron van inspiratie en informatie. Ze houden u automatisch op de hoogte van uw vakgebied en ontwikkelingen bij anderen. In één middag leert u de ins & outs van zoeken in octrooidatabanken.

U leert stap voor stap op een efficiënte manier zoeken in de gratis en openbaar toegankelijke online octrooidatabanken en -registers. Ook leert u welke conclusies u kunt trekken uit de zoekresultaten. Naast klassikale zoekopdrachten zoekt u ook op uw eigen laptop naar het onderwerp van uw keuze.

Enige kennis van octrooien is voor deze workshop vereist. Heeft u die nog niet, dan adviseren wij u om eerst de workshop ‘Slim gebruik maken van octrooien’ of ‘Do’s and don’ts rondom octrooien en IE’ te volgen.

Wat maakt deze workshop waardevol voor u?

U leert tijdens deze workshop hoe u slimmer gebruik maakt van octrooi-informatie. Innoverende bedrijven die gebruik maken van de gratis en openbaar toegankelijke octrooi-informatie innoveren efficiënter dan andere bedrijven en besparen daarmee veel tijd en geld. Het voorkomt ook dat ze opnieuw het wiel uitvinden of inbreuk maken op rechten van anderen. Ook is het mogelijk om via octrooidatabanken samenwerkingspartners te vinden en informatie over de landen waar uw concurrenten actief zijn.

De volgende vragen kunt u na deelname aan deze workshop beantwoorden:

  • Hoe kan ik informatie uit octrooidatabanken gebruiken als inspiratie voor mijn productontwikkeling?
  • Hoe moet ik deze informatie lezen en toepassen?
  • Hoe voorkom ik dat ik inbreuk maak op het octrooi van iemand anders?
  • Hoe kom ik erachter of mijn vinding een waardevol octrooi kan opleveren?
  • Hoe kan ik zelf zoeken in deze databanken aan de hand van mijn eigen onderwerp?

Uiteraard is er tijdens de workshop voldoende tijd beschikbaar voor uw eigen vragen.

Informatie

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Bent u verhinderd op deze datum? Dan kunt u wellicht een workshop op een andere datum of locatie bijwonen. Raadpleeg hiervoor onze agenda. Ook kunnen ondernemers een afspraak maken voor een individueel gesprek met een van onze adviseurs.

Inzicht in mogelijkheden octrooien / IE

Het ministerie van Economische Zaken wil de concurrentiekracht van de Nederlandse economie versterken door een toegankelijk systeem van Intellectuele Eigendom (IE). Met behulp van octrooien (ook wel patenten) en andere IE-rechten kunnen bedrijven en kennisinstellingen hun kennis beschermen - en afspraken maken over de exploitatie en verdeling van opbrengsten.
Door workshops te organiseren geeft Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ondernemers inzicht in de mogelijkheden van octrooien en andere IE-rechten.

 

Vrijdag 18 september            of          Vrijdag 20 november
13:30 - 17:00 uur                              13:30 - 17:00 uur

Locatie:

High Tech Campus 1
The Strip
5656 AE EINDHOVEN

 

AANMELDEN? KLIK HIER!

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht