Young Tech Tour/VO-dag en MBO on Tour

Gepubliceerd op 11-03-2016

Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) die gehouden wordt van maandag 23 mei t/m zaterdag 28 mei 2016, organiseren we ook dit jaar samen met ASML en Fontys Hogescholen een dag voor het VO. Daarnaast wordt samen met Summa College en ROC Ter AA een dag georganiseerd voor MBO-studenten (engineering, automotive en ICT).

Op dinsdag 24 mei worden activiteiten georganiseerd voor het voortgezet onderwijs voor de leerlingen die een Techniekprofiel (VMBO, HAVO, VWO)hebben gekozen.

Zij zullen in de ochtend (tussen 08:30 – 13:00 uur) een bezoek brengen aan een tweetal bedrijven brengen. Een bedrijfsbezoek duurt ca. 90 minuten. De leerlingen worden met bussen vervoerd. In de middag bezoeken de leerlingen aansluitend het technologiefestival Night of the Nerds.

Op donderdag 26  is de dag  voor MBO-studenten, zij worden door de onderwijsinstellingen vrij geroosterd om aan deze dag (verplicht) deel te nemen. Ook zij zullen met bussen vervoerd worden naar de bedrijven die hebben aangegeven graag een groep studenten te ontvangen en rond te leiden door hun bedrijf. De studenten bezoeken in de ochtend een bedrijf, daar wordt ook –eenvoudig-  geluncht en vervolgens wordt in de middag een tweede bedrijf bezocht. Het programma voor de studenten duurt van 09:00  tot 15:30 uur. Indien deelnemen aan het ochtend –én middagprogramma niet binnen de organisatie past, dan horen wij het graag  en wij bekijken dan in overleg wat haalbaar is.

Lijkt het je leuk om een (of meerdere) groep(en) leerlingen en/of studenten te ontvangen, in groepen van 25 leerlingen/studenten?  Dan heel graag uiterlijk 16 maart jullie reactie of jullie willen deelnemen aan de Young Tech Tour, de MBO-dag of aan beide dagen en hoeveel leerlingen/studenten jullie kunnen ontvangen.

Wij nemen na de inventarisatie contact met je op om de details te bespreken en ook volgen suggesties hoe het programma zo aantrekkelijk mogelijk kan worden ingevuld.

Aanvullend op bovenstaande inventarisatie, kunt u een presentatie bekijken zoals deze aan de belangstellende bedrijven en scholen voor de VO-dag zoals deze is gegeven door  Angelique Jansen (Fontys Hogescholen)

Met hartelijke groet, mede namens Angelique Jansen (Fontys Hogescholen), Inge Wouters (ASML), Monique, Annemieke Hoefakker

Brainport Development N.V.
Emmasingel 11
Postbus 2181
5600 CD Eindhoven
T 040 751 24 24
M 06 51 69 64 94
a.hoefakker@brainportdevelopment.nl
I  www.brainportdevelopment.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht